• 06 2219 8015
  • info@pietervaneijck.nl
  • Nijkampsweg 4 | 7156 SC Beltrum
Corona geconstateerd bij gedetineerden Open Kamp Esserheem

Corona geconstateerd bij gedetineerden Open Kamp Esserheem

Vandaag zijn alle gedetineerden in het Open Kamp terug gehaald naar Esserheem. Afgelopen weekend is er Corona bij een gedetineerde op weekendverlof geconstateerd. Ook is één van zijn mede reizigers positief getest. Hierdoor heeft de directie besloten alle gedetineerden vanmiddag terug te halen van hun arbeid en verplicht op cel te zetten. Vanavond komt de GGD langs en worden de gedetineerden geïnformeerd. Iedereen zal getest moeten worden en 5 dagen achter de deur blijven. Het weekendverlof staat hierdoor op losse schroeven.

In het Open Kamp Esserheem (ook wel Fleddervoort genoemd) verblijven doorgaans 24 gedetineerden die weer langzaam terugkomen in de “normale” samenleving. Dit betekend dat ze overdag (in de meeste gevallen) een dagbesteding / werk buiten de muren van PI Esserheem hebben. Daarnaast hebben ze ieder weekend van vrijdagmiddag t/m zondagavond verlof zodat ze thuis kunnen zijn en weer kunnen reïntegreren in de samenleving.


Nabericht!

Er wordt door de bewoners nu aangegeven dat ze 10 dagen op cel moeten blijven, de GGD waarschijnlijk niet langskomt en dat het afdelingspersoneel naar huis is gestuurd. Ook is aangegeven dat de communicatie onduidelijke en vaag is. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en informeren via dit kanaal zodra er duidelijkheid of nieuwe ontwikkelingen zijn.

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.