• 06 2219 8015
  • info@pietervaneijck.nl
  • Nijkampsweg 4 | 7156 SC Beltrum
Inleiding

Inleiding

Criminaliteit,

iedereen heeft er een mening over en ex-gedetineerden worden vaak enkel op hun delict bejegend. Dit is erg eenzijdig. Ervaringsdeskundigen kunnen u meer vertellen dan spannende verhalen. Ze kunnen vertellen over keuzes en waarom deze zijn gemaakt. Niet ter goedpraten van hun gedrag maar als uitleg en wellicht herkenning of waarschuwing.

Met name voor leerlingen van het voortgezet onderwijs kan het heel verhelderend werken om met iemand te praten die toen de verkeerde keuzes heeft gemaakt. Misschien staat de jongere nu voor dezelfde keuze.

Voor meer informatie hierover klikt u door naar voorlichtingen.

Inbrekers, we zien ze liever gaan dan komen. Maar weet u hoe een ex-inbreker naar uw huis kijkt? Wanneer is een woning veilig? En tot hoever moet je gaan voor een veilige woning. Wij werken samen met gemeenten i.s.m. de politie, woningbouwverenigingen en andere instanties om uw wonen veiliger te maken. Hierbij gaat het om eenvoudige dingen die uzelf als bewoner kunt doen.

Voor meer informatie klikt u door naar inbraakpreventie.

Criminaliteit kent vele gezichten, van daders en van slachtoffers. Eenmaal weer in vrijheid gesteld is het voor daders vaak niet echt afgelopen. De omgeving heeft zo haar eigen idee en mening over ex-gedetineerden. Ook voor de familieleden van daders is het vaak ingewikkeld om het leven weer op te pakken. Schuldgevoelens, woede, frustratie steken de kop op. En eenmaal thuis, is het soms erg moeilijk om met de situaties om te gaan. Mocht u daarvoor ondersteuning willen kunt u aan coaching denken. Ik informeer u graag over de mogelijkheden.